Skip to main content


Whiteboard animatie

Met een whiteboard animatie breng je complexe verhalen makkelijk in beeld met getekende animaties.
Mensen onthouden informatie met tekeningen beter. Let’s go.

Vertel je verhaal met een whiteboard animatie

Fokke en Sukke, een welbekend voorbeeld van een whiteboard animatie. Van die video’s gaan je mondhoeken automatisch omhoog.

Dat maakt meteen het succes van een whiteboard animatie. Milde humor zorgt ervoor dat je gezien, begrepen én onthouden wordt door je doelgroep.

Wil jij jouw complexe verhaal uitbeelden met een whiteboard animatie? SKIPP helpt je graag!

Whiteboard animatie laten maken

Dit is waarom klanten kiezen voor SKIPP
Creative Video Agency Amsterdam

Doelgericht

Wij leveren sterke storytelling content en strategie. Binnen planning en binnen budget. Haalbaar én hanteer maken is het doel.

Flexibel

We denken met je mee. Wij bewegen mee. Vanuit jouw marketingstrategie met altijd één oog op de bal.

Compleet

SKIPP biedt storytelling films, animaties, design en ruime expertise in strategie en online marketing.

Maatwerk

Wij werken nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun video’s en animaties op maat zijn gemaakt voor hun specifieke doeleinden.

Creative video agency contact

Lieke Switzner
Video strateeg

Even sparren?

Of even een prijs opvragen? Neem dan contact op met mij! Ik help je graag vrijblijvend.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Wanneer kunnen wij je het beste bereiken?

Met onze whiteboard animaties laat je een onvergetelijke indruk achter 

Whiteboard animaties, aangeboden door SKIPP, leveren ongekende voordelen voor bedrijven en organisaties die hun boodschap effectief en boeiend willen communiceren. Deze unieke animatievorm combineert kunstzinnige eenvoud, duidelijke communicatie en visuele charme om complexe concepten moeiteloos over te brengen. Hier zijn enkele voordelen die je kunt verwachten:

Eenvoud in Complexiteit: Met onze whiteboard animaties vertalen we complexe ideeën en processen in duidelijke, begrijpelijke beelden. Dit maakt het eenvoudiger om snel de essentie van jouw aanbod te vatten.

Verhoogde Betrokkenheid: De boeiende combinatie van handgetekende illustraties, dynamische bewegingen en aantrekkelijke verhaallijnen houdt de kijker geboeid. Dit zorgt ervoor dat jouw boodschap niet alleen wordt gehoord, maar ook wordt onthouden.

Versterking van Merkidentiteit: Onze whiteboard animaties zijn volledig aanpasbaar met jouw merkelementen zoals logo’s en bedrijfskleuren, wat bijdraagt aan een sterke en consistente merkuitstraling.

Verhoogde Conversie: Door ingewikkelde producten of diensten op een heldere manier uit te leggen, helpen onze animaties je om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen, wat kan resulteren in hogere conversies en verkoop.

Veelzijdige Inzetbaarheid: Of het nu op je website, sociale media, tijdens presentaties of beurzen is, onze whiteboard animaties zijn een effectieve tool om je boodschap overal en altijd te delen.

Samenvattend, SKIPP’s whiteboard animaties zijn een krachtige manier om je boodschap op een aantrekkelijke en verstaanbare wijze over te brengen, complexe concepten te verduidelijken en je merk te versterken, wat leidt tot meer betrokkenheid en succes voor jouw onderneming.

Veel gestelde vragen

Wat is de doorlooptijd van een Whiteboard animatie?

De meeste animaties worden binnen twee tot drie weken geproduceerd bij SKIPP. Dat is vanaf het moment dat we de eerste kick-off hebben gehad. Dit kan alleen als de opdrachtgever snel reageert op onze voorstellen. Het kan dus wel maar is ook afhankelijk van de complexiteit en lengte aangezien wij alles op maat maken.

Heb je hem snel nodig? Bel ons dan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Wij maken Whiteboard animaties soms binnen 1 week!

Maken jullie animaties in verschillende talen?

Ja, dat doen we heel vaak. Bij SKIPP hebben we een netwerk van honderden professionele native voice-overs die over de hele wereld verspreid zijn. Wij kunnen jouw video’s dan ook in 72 verschillende talen opleveren. 

Dit kan dus met een voice-over, met ondertiteling of een combi van beide.

Wat is de ideale lengte van een animatie?

De meeste animaties worden gebruikt om complexe diensten of onderwerpen simpel uit te leggen. We maken gebruik van opbouwende animaties, kleuren, muziek, sound effects, bewegende teksten en voice-over. Hierdoor brengen we in 60 seconden veel informatie over. Een veel langere animatie dan 90 seconden is dan ook niet aan te raden.  

Zit je in een andere fase van de customer journey en wil je de kijker meer informeren of gedetailleerde informatie geven? Dan mag de productvideo gerust 120 seconden duren.

Wil je eens vrijblijvend sparren met een van onze marketeers, bel ons dan!

Waarom zou ik voor SKIPP kiezen?

Bij SKIPP hebben we al meer dan 2500 succesvolle producties opgeleverd. Wij werken van strategie & concept naar creatie. Dat zorgt ervoor dat we geen 12 in een dozijn videos en animaties maken maar elke animatie zijn eigen unieke eigenschappen heeft die aansluiten bij jullie doelstellingen en positionering.  Daarom is onze kick-off essentieel en werken we volgens een succesvol stappenplan. 

Wat kost een Whiteboard animatie?

Een vaak gestelde vraag die makkelijk te beantwoorden is zolang we maar genoeg informatie verzamelen. De prijs van een Whiteboard animatie is afhankelijk van verschillende factoren. Met name lengte, schrijven wij het script, enz. bepalen de kosten van een Whiteboard animatie.

Die inschatting kunnen we goed maken als we elkaar gesproken hebben. Met een paar simpele vragen kunnen we al snel een indicatie geven. 

Ga er vanuit dat onze Whiteboard animatie beginnen vanaf 4.500-5.000 euro. 

Bel ons even voor een vrijblijvende indicatie!

Overweeg je om een Whiteboard animatie te laten maken bij SKIPP?

Ontdek hoe ons proces werkt!

Bij SKIPP hanteren we een unieke en persoonlijke aanpak voor het produceren van whiteboard animaties. Elk project is op maat gemaakt, waarbij we nauw samenwerken met onze klanten om ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect aansluit bij hun visie en behoeften. Ons productieproces bestaat uit verschillende fasen:

1. Persoonlijke Brainstormsessie: Het proces begint met een intensieve brainstormsessie van ongeveer 90 minuten. Tijdens deze sessie werken we samen met de klant om ideeën en concepten te ontwikkelen. We luisteren aandachtig naar wat de klant wil communiceren en brengen hun boodschap in kaart.

2. Schetsen en Ontwerpen: Geleid door de uitkomsten van de brainstormsessie, gaat onze ervaren tekenaar aan de slag met het maken van schetsen. Deze schetsen vormen de basis van de whiteboard animatie. We leggen een sterke nadruk op creativiteit en originaliteit, zodat elke animatie uniek is en precies past bij de stijl en boodschap van de klant.

3. Verfijning en Goedkeuring: Nadat de eerste reeks schetsen is voltooid, worden deze voorgelegd aan de klant voor feedback. We werken samen met de klant om ervoor te zorgen dat alle elementen van de animatie naar wens zijn. Na akkoord op de schetsen, neemt onze tekenaar deze mee terug naar de studio om ze verder uit te werken.

4. Animatieproces: Met de goedgekeurde tekeningen als leidraad, starten we het animatieproces. Hierbij brengen we de statische beelden tot leven. We zorgen ervoor dat de animatie vloeiend is en dat elke beweging bijdraagt aan het overbrengen van de boodschap.

5. Toevoeging van Geluidselementen: Na het afronden van de animatie, voegen we muziek en een professionele voice-over toe. Deze audio-elementen zijn essentieel om de kijker te boeien en de boodschap kracht bij te zetten. We selecteren zorgvuldig muziek en een stem die perfect aansluiten bij de sfeer en toon van de animatie.

6. Finale Oplevering: Na het voltooien van alle stappen, presenteren we de klant de finale whiteboard animatie. We zorgen ervoor dat het eindproduct niet alleen aan hun verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft.

Kortom, bij SKIPP zetten we ons volledig in om hoogwaardige, gepersonaliseerde whiteboard animaties te creëren die de kernboodschap van onze klanten effectief en op een boeiende manier overbrengen. Onze aanpak waarborgt een naadloze integratie van creativiteit, kwaliteit en klanttevredenheid.

Whiteboard animatie tekenaar in actie
Over skipp - brainstorm sessie met team
Tekenaar aan het werk

Our partners and friends

Van zorg tot IT of consulting agency: ieder merk kan scoren met onze video’s. Dit zijn een paar van onze klanten waar we vaak voor werken.

Mooie merken aan het woord:

EDB postgres testimonial corporate video

Rose Mensink

Director EMEA Marketing / EnterpriseDB

“On time delivery, messaging skills, great visual output, great collaboration, hands-on mentality, quick turnaround, that’s what the guys from SKIPP bring to our rapidly expanding global business.”

Willis Towers Watson testimonial corporate video

Danny de Gier

Head of Marketing Western Europe / Willis Towers Watson

“Wat SKIPP kenmerkt is de wendbaarheid en het commitment om goed werk te leveren.

Snel acteren en reageren op onze wensen, dat zie je ook terug in de kwaliteit!”

Willis Towers Watson testimonial corporate video

Robert Keller

Global Managing Director / Transus EDI

“Wat mij bijblijft is het gevoel dat er echt moeite gedaan werd om zich te verdiepen in onze business.

En dat de ideeën die vervolgens uitgeschreven werden, helemaal aansloten. Dat werkte heel duidelijk en leidde tot een echt goed eindproduct.”

  SKIPP creative agency amsterdam contact

  Ik help je graag verder!

  Robin Gatsonides
  Creative Lead

  Don’t be shy, say hi!

  Meer weten of gewoon
  even sparren?

  Of maak je liever een
  vrijblijvende afspraak?

  +31 (0)88 141 14 14

  Even sparren?
  Bel ons: +31 (0)88 141 14 14

  X