Skip to main content

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als creative agency hebben wij een hoge ambitie om een duurzaam bedrijf te zijn.

SKIPP Creative Video Agency is al jaren partner van MVO Nederland. Ons bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Wij richten ons op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

Ook in onze eigen manier van werken kijken we steeds hoe het beter kan. We maken onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Geven diversiteit prioriteit. En jagen via onze eigen organisatie innovatie aan. 

Onze bijdrage:

Ons kantoor:
Ons kantoor is volledig CO2 neutraal en heeft Energielabel A, ingericht met duurzame (vaak circulaire) producten.

Diversiteit op de werkvloer: Bij het aannemen van nieuwe collega’s besteden we bewust aandacht aan diversiteit en inclusie. Uiteindelijk willen we groeien naar een organisatie die een evenwichtige afspiegeling is van onze maatschappij. 

Wij stimuleren de medewerkers met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.

Ketenverantwoordelijkheid: in onze inkoop- en aanbestedingsprocessen worden sociale criteria, zoals diversiteit en inclusie, en milieu criteria meegewogen in de selectie van leveranciers. Dit doen we tijdens jaarlijkse leveranciersbeoordelingen die onderdeel zijn van ons ISO 9001 managementsysteem We beschikken over o.a. een interne gedragscode, klokkenluidersregeling, privacy beleid en regeling nevenfuncties.

SKIPP is ISO 9001 gecertificeerd waardoor al deze processen zijn opgenomen in ons managementsysteem en elk jaar extern worden getoetst. 

Ons wagenpark:
Bijna 85% van ons wagenpark bestaat uit volledig elektrische auto’s. Uiteraard worden deze alleen geladen met groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen.
De CO2 uitstoot van onze overige voertuigen en de vliegreizen die wij jaarlijks maken worden direct gecompenseerd.

Social return:
Door de filmopnames die wij over de hele wereld maken worden we vaak geconfronteerd met de grote verschillen ten opzichte van ons eigen bestaan.

Healthy Malawi
Met name de leefomstandigheden van kinderen, veelal dakloos raakt ons enorm. Sinds 2007 hebben wij een aantal kinderen geadopteerd via Stichting Healthy Malawi een kleine organisatie opgezet door de Nederlandse Sandra Verbaan. Deze bijzondere vrouw werkt belangeloos al jaren in Malawi en zorgt hier voor hulpeloze kinderen. Door adoptie en sponsoring heeft zij een aantal projecten opgezet die daadwerkelijk de leef kwaliteit van deze hulpeloze kinderen kan verbeteren. 

Maar ook in Nederland steunen we een aantal geselecteerde goede doelen waaronder het belangrijke Kankeronderzoek in het Amsterdam Cancer Center van het VU Medisch Centrum waar we belangeloos een mini documentaire voor produceerde om het belang van kankeronderzoek te onderstrepen. In de komende tijd zullen we meer producties maken voor het VU Medisch Centrum ten bate van kankeronderzoek.

Metakids
Metakids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een afschuwelijke metabole ziekte en vaak niet oud worden. Voor Metakids maakte wij belangeloos een aantal video’s en werkte we aan een grote outdoor campagne die door heel Nederland zichtbaar was. 

SBB Erkend Leerbedrijf
SKIPP is al jaren een SBB erkend leerbedrijf. Jaarlijks leiden wij meerdere mensen op en helpen ze zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt en zich te ontwikkelen in ons mooie vak. 

Fossiel, no deal!
Bij SKIPP hebben we ons aangesloten bij het initiatief “Fossiel, no deal”. Dit past perfect bij onze langdurige ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Dit betekent dat we besloten hebben om niet langer betrokken te zijn bij campagnes of producties die gericht zijn op fossiel personenvervoer of de fossiele industrie. We zeggen nee tegen opdrachten die direct te maken hebben met olieboringen.

Daarentegen staan we graag open voor samenwerkingen die juist gericht zijn op het versnellen van verduurzaming en het creëren van een veilige, sociale en gezonde wereld. Met andere woorden, bij SKIPP streven we ernaar om een positieve impact te hebben op merken, producten en organisaties die ook streven naar een gezondere wereld.  

Waarom doen we dit? Niet voor de naam of de faam, maar gewoon omdat het goed voelt, ons extra motiveert, ons trots maakt en we graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld. 

Even sparren?
Bel ons: +31 (0)88 141 14 14

X