Skip to main content

De 10 Gouden Tips voor een
Succesvolle Corporate Video

Een corporate video
in de awareness fase van je customer journey

# Topics

#corporate video
#bedrijfsfilm
#tips
#customer journey
#engagement

Follow Us

In de huidige digitale wereld is visuele aanwezigheid essentieel. Corporate video’s en bedrijfsfilms bieden bedrijven de kans om hun boodschap krachtig en doeltreffend over te brengen. Of het nu gaat om het versterken van de bedrijfsidentiteit, het verbeteren van relaties met klanten en medewerkers, of het stimuleren van verkoop, een goed geproduceerde corporate video kan wonderen doen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw video succesvol is? Hier volgen onze 10 gouden tips.

1. Definieer het Doel en de Doelgroep

Begin met het duidelijk definiëren van het doel van je video. Wat wil je bereiken? Is het promoten van een merk, aantrekken van nieuwe klanten, of lanceren van een product? Ken je doelgroep. Dit helpt je om de boodschap en toon van je video af te stemmen op de behoeften van je kijkers.

2. Schrijf een Script en Maak een Storyboard

Een goed script en storyboard zijn cruciaal. Ze zorgen ervoor dat je video een duidelijke structuur heeft en dat elke scene bijdraagt aan het overbrengen van je boodschap. Dit helpt ook bij het visualiseren van de video voordat de productie begint.

3. Gebruik Professionele Apparatuur

Tja, je kunt je mobieltje gebruiken maar de kwaliteit van je video hangt sterk af van de gebruikte apparatuur. Overweeg het inhuren van professionals zoals SKIPP voor videografie en geluid. Als je zelf aan de slag gaat, zorg dan dat je beschikt over kwalitatieve apparatuur en de nodige vaardigheden.

4. Houd je Video Kort en Krachtig

De aandachtsspanne van kijkers is en wordt steeds beperkter. Een ideale corporate video duurt tussen 30 en maximaal 90 seconden. Zorg dus dat je boodschap duidelijk en beknopt is.

5. Zorg voor Uitstekende Beeld- en Geluidskwaliteit

Slechte beeld- of geluidskwaliteit kan je boodschap ondermijnen. Kies een geschikte locatie voor het filmen en zorg dat belichting en geluid optimaal zijn. 

6. Creëer een Pakkende Introductie

Je introductie moet de aandacht grijpen en interesse wekken. Gebruik aantrekkelijke titels, interessante beelden en muziek om je kijkers vanaf het begin te boeien. De eerste 7 seconden zijn key.

7. Houd je Boodschap Centraal

Zorg dat de hoofdboodschap van de video altijd centraal staat. Elke scene en elk shot moet hieraan bijdragen. Vermijd afleidingen.

8. Maak Gebruik van Visuele Elementen

Infographics, animaties en illustraties kunnen je boodschap versterken en de aandacht vasthouden. Gebruik ze zorgvuldig en alleen als ze toegevoegde waarde bieden.

9. Zorg voor een Sterke Afsluiting

Eindig je video met een duidelijke call-to-action. Vertel de kijkers wat je van ze verwacht na het zien van de video, zoals een website bezoeken of contact opnemen.

10. Promoot en Deel je Video

Deel je video op verschillende platforms zoals je website, sociale media, en YouTube. Overweeg en social campagne om een breder publiek te bereiken.

Hoe kunnen wij jou helpen?

SKIPP Creative Video Agency, met meer dan 20 jaar ervaring en 2500 opgeleverde producties, heeft alle expertise in huis om jouw bedrijfsfilm van concept tot campagne te produceren. Ons team van creatieven, cameramensen en editors verzekert een krachtige video die jouw merk versterkt.

Waarom Kiezen voor SKIPP?

  • Compleet In-Huis Team: Snelle omschakeling en hoge kwaliteit binnen strakke deadlines.
  • Bewezen Expertise: Diepgaande kennis van diverse sectoren voor een video die echt impact maakt.
  • Effectieve Verspreiding: Wij beheren doeltreffende campagnes die zorgen voor maximale zichtbaarheid en impact.

Kies voor ons en laat je merk groeien door een professionele video die awareness creëert bij je doelgroep. Neem contact op en zet de eerste stap naar een succesvolle videoproductie.

Robin Gatsonides
Creative Lead

Over de auteur:

Robin Gatsonides, de Creative Lead bij SKIPP, brengt meer dan 20 jaar ervaring uit de film- en televisiewereld met zich mee. Als een van de senior motion designers en creatieven binnen ons team, speelt Robin een centrale rol in het aansturen van het hele SKIPP-team. Hij is verantwoordelijk voor de eindcontrole van onze producties, waarbij zijn expertise en visie cruciaal zijn voor het waarborgen van de kwaliteit en impact van elk project.

Even sparren?
Bel ons: +31 (0)88 141 14 14

X