Skip to main content

De 10 gouden tips voor het maken van een succesvolle corporate video

Een goede corporate video laten maken is niet simpel, het is iets wat niet zomaar in elkaar wordt gezet. Het vereist aandacht, planning en kennis. Hier zijn de 10 gouden tips voor het laten maken van een goede corporate video of film. Volg deze tips en je bent verzekerd van een video die je boodschap op een effectieve en aantrekkelijke manier overbrengt!

Definieer het doel en de doelgroep van je video

Voordat je begint met het maken van je video, moet je duidelijk definiëren wat het doel van je video is en wie de doelgroep is. Je doel kan zijn om je merk te promoten, nieuwe klanten aan te trekken, een nieuw product of dienst te lanceren, of iets anders. Het identificeren van je doelgroep helpt je bij het maken van de juiste boodschap en toon voor je video. Als je bijvoorbeeld een video maakt om nieuwe klanten aan te trekken, moet je je richten op hun behoeften en hoe je bedrijf deze kan vervullen.

Schrijf een script en storyboard

Een script en storyboard zijn essentieel voor het maken van een effectieve corporate video. Het script moet een duidelijke structuur hebben en de belangrijkste boodschap van de video overbrengen. Het storyboard helpt je bij het visualiseren van de scènes en zorgt ervoor dat u alle belangrijke details heeft gepland voordat je begint met het filmen.

Maak gebruik van professionele apparatuur

Een professionele videocamera, microfoon en verlichting kunnen een wereld van verschil maken voor de kwaliteit van je video. Het inhuren van een professionele cameraman en geluidsman kan de kwaliteit van je video nog verder verbeteren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, zorg er dan voor dat je over de juiste apparatuur en kennis beschikt om het goed te doen.

Houd je video kort en krachtig

De aandachtsspanne van kijkers is kort, dus zorg ervoor dat je video kort en krachtig is. De ideale lengte van een corporate video is tussen de 1 en 3 minuten. Zorg ervoor dat je boodschap duidelijk en beknopt is, en dat je video niet te langdradig wordt.

Zorg voor goede beeld- en geluidskwaliteit

De beeld- en geluidskwaliteit van je video zijn essentieel voor het succes ervan. Zorg ervoor dat je een geschikte omgeving kiest voor het filmen en dat de belichting en het geluid goed zijn. Als je video er niet professioneel uitziet, kan dit afbreuk doen aan de boodschap die je probeert over te brengen.

Zorg voor een pakkende introductie

De introductie van je video moet de aandacht van de kijker trekken en hen enthousiast maken over wat er gaat komen. Gebruik een pakkende titel en maak gebruik van interessante beelden en muziek om de kijker te prikkelen.

Houd je boodschap centraal

Zorg ervoor dat je boodschap centraal blijft staan gedurende de hele video. Het is belangrijk om je boodschap duidelijk en beknopt te communiceren en ervoor te zorgen dat de kijker begrijpt wat je probeert over te brengen. Vermijd afleidingen en zorg ervoor dat elke scène en elk shot bijdraagt aan de boodschap.

Maak gebruik van visuele elementen

Visuele elementen zoals infographics, animaties en illustraties kunnen helpen om je boodschap duidelijker te maken en de aandacht van de kijker te trekken. Gebruik deze elementen echter alleen als ze bijdragen aan de boodschap en niet als afleiding.

Zorg voor een sterke afsluiting

De afsluiting van je video moet de kijker een duidelijke call-to-action geven. Dit kan bijvoorbeeld het bezoeken van je website zijn, het aanvragen van meer informatie of het kopen van je product. Zorg ervoor dat je call-to-action duidelijk en overtuigend is, en dat de kijker weet wat hij of zij moet doen na het bekijken van de video.

Promoot en deel je video

Zodra je video is voltooid, is het belangrijk om deze te promoten en te delen op de juiste kanalen. Plaats je video op je website, sociale media en YouTube-kanaal. Overweeg ook om betaalde advertenties te gebruiken om je video aan een breder publiek te tonen. Hoe meer mensen je video zien, hoe groter de kans dat deze zijn doel bereikt. Wij werken samen met Whello, een online marketingbureau die de beste manieren weten hoe je je markting online goed moet uitvoeren en het grote belang van investereren in online branding. In deze blog geven ze 10 renenen waarom je een online marketingstrategie nodig hebt.

Conclusie

Het laten maken van een corporate video of film is een geweldige investering voor je bedrijf of organisatie. Het versterkt je identiteit, verbetert je relaties en bevordert je verkoop. Zorg ervoor dat je een videoproductiebedrijf kiest dat begrijpt wat je doelen zijn en de juiste middelen heeft om deze te bereiken. Volg deze 10 gouden tips en je bent verzekerd van een corporate video of film die je boodschap op een effectieve en aantrekkelijke manier overbrengt.

Het maken van een succesvolle corporate video vereist zorgvuldige planning, uitvoering en distributie. Door het definiëren van je doel en doelgroep, het schrijven van een script en storyboard, het gebruik van professionele apparatuur, het houden van je video kort en krachtig, het zorgen voor goede beeld- en geluidskwaliteit, het creëren van een pakkende introductie, het centraal houden van je boodschap, het gebruik van visuele elementen, het zorgen voor een sterke afsluiting, en het promoten en delen van je video, kan je een effectieve corporate video maken die je organisatie zal helpen groeien.

Houd in gedachten dat een goede corporate video of film niet alleen de productie kwaliteit bevat, maar ook de juiste boodschap overbrengt op een manier die de kijker interesseert en aanspreekt. Zorg er daarom voor dat je een videoproductiebedrijf kiest dat je doel en verhaal begrijpt en een aantoonbaar track record heeft in het maken van kwalitatieve corporate video’s.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van [acf field=”onderwerp”]?

Creative video agency contact

Leon Toeset
Strategie & Conceptontwikkeling

Even sparren?

Of even een prijs opvragen? Neem dan contact op met mij! Ik help je graag vrijblijvend.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Wanneer kunnen wij je het beste bereiken?

Even sparren?
Bel ons: +31 (0)88 141 14 14

X