Skip to main content

De Kracht van Interactieve Video
voor Onboarding en Werving

Interactieve Video:
Het Geheime Wapen voor Onboarding en Werving

# Topics

#onboarding
#employer branding
#hr
#interactive video
#engagement

Follow Us

In een tijdperk waarin de strijd om talent heviger is dan ooit, zoeken bedrijven voortdurend naar innovatieve manieren om niet alleen de juiste kandidaten aan te trekken, maar ook om ze effectief te onboarden. Interactieve video is uitgegroeid tot een krachtig hulpmiddel in deze arena, door het bieden van een dynamische en meeslepende ervaring die zowel potentiële medewerkers aantrekt als nieuwe medewerkers helpt zich snel aan te passen en te integreren in hun nieuwe rol. Hieronder verkennen we de voordelen van interactieve video voor onboarding en werving, en hoe SKIPP als jouw professionele partner in dit proces kan fungeren.

De voordelen van Interactieve Video voor Onboarding

 1. Verbeterde Engagement:
  Interactieve video’s transformeren het onboarding proces van een passieve naar een actieve ervaring. Nieuwe medewerkers kunnen klikken, kiezen en deelnemen, waardoor hun betrokkenheid en retentie van informatie verhoogt.

 2. Persoonlijke Ervaring:
  Door interactieve elementen te integreren, zoals quizzen of scenario-gebaseerde keuzes, kunnen bedrijven gepersonaliseerde onboarding trajecten creëren die aansluiten bij de individuele leerstijlen en behoeften van medewerkers.

 3. Efficiëntie en Schaalbaarheid:
  Interactieve video’s maken het mogelijk om een consistente onboarding ervaring te bieden aan een onbeperkt aantal medewerkers, ongeacht hun locatie, wat tijd en middelen bespaart.

De voordelen voor werving van personeel

 1. Showcase Bedrijfscultuur:
  Interactieve video’s bieden een unieke manier om je bedrijfscultuur en -waarden te tonen, waardoor je je kunt onderscheiden van concurrenten en de juiste talenten kunt aantrekken die bij je bedrijf passen.

 2. Directe Engagement met Kandidaten:
  Via interactieve elementen, zoals directe links naar sollicitatieformulieren of chatfuncties, kunnen potentiële kandidaten gemakkelijk de volgende stappen ondernemen om zich bij jouw team aan te sluiten.

 3. Inzicht in Kandidaat interesses:
  De data verkregen uit interactieve video’s biedt waardevolle inzichten in wat kandidaten het meest aanspreekt, waardoor je je wervingsstrategieën verder kunt verfijnen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Als een ervaren partner in het veld van interactieve video, biedt SKIPP een uitgebreide dienstverlening die de kracht van interactieve video’s benut voor onboarding en werving:

Strategieontwikkeling:
SKIPP werkt nauw samen met jou om een duidelijk begrip te krijgen van je bedrijfsdoelen en ontwikkelt een op maat gemaakte interactieve videostrategie die deze doelen ondersteunt.

Creatieve Productie:
Met een team van getalenteerde ontwerpers, schrijvers en technici produceert SKIPP hoogwaardige interactieve video’s die jouw bedrijfsboodschap effectief overbrengen en een blijvende indruk maken op zowel nieuwe medewerkers als potentiële kandidaten.

Implementatie en Analyse:
Naast de productie biedt SKIPP ondersteuning bij de implementatie van je interactieve video’s en levert gedetailleerde analyses over de prestaties, waardoor je voortdurend kunt optimaliseren voor betere resultaten.

Conclusie

Interactieve video’s bieden een revolutionaire benadering voor zowel onboarding als werving, door het creëren van dynamische, gepersonaliseerde en efficiënte processen die resoneren met de moderne werknemer. Met SKIPP als je professionele partner kun je deze technologie benutten om je bedrijf vooruit te helpen, talent aan te trekken en een sterke basis te leggen voor nieuwe medewerkers. Start vandaag nog met het transformeren van je HR-processen met de kracht van interactieve video.

Leon Toeset
Creative Director

Over de auteur:

Leon Toeset is een van de creatieve krachten achter SKIPP Creative Video Agency, waar hij als Creative Director de leiding neemt in conceptontwikkeling en strategie. Met meer dan 20 jaar ervaring in de filmindustrie heeft Leon een diepgaande expertise opgebouwd in het creëren van HR- en corporate gerelateerde content en campagnes. 

Even sparren?
Bel ons: +31 (0)88 141 14 14

X